Login   |   03 May 2024
Support Center » Knowledgebase » Backup: Hoe maak ik een back up van mijn shop project?
 Backup: Hoe maak ik een back up van mijn shop project?
Article

Hieronder vindt u informatie over het maken van een goede backup van uw shopproject. Let u er op dat u de goede bestanden kopieert.

De shopmap is de map die de naam heeft van uw shop. De map heeft verder geen
extensie, maar in de map zit o.a. een bestand dat eindigt op .sfc en eentje die Backup heet, een bestand dat "log" heet. U kunt de map dus vinden waar u uw shopmap heeft opgeslagen, meestal is dit in de map Mijn Documenten, en dan in het bestand ShopFactory V8/9/10 Websites.

Zie deze video om een idee te krijgen van hoe u de backup kunt maken:
http://www.shopfactory.nl/demo_movies/backup_maken.html

Hieronder vindt u aanwijzingen voor het maken van de backup:
- Zorg ervoor dat ShopFactory niet geopend is.
- Maak geen gebruik van Winzip omdat dit programma soms geen goede back-up maakt.
- Gebruik WINRAR voor het maken van uw backup
- Als u WinRar nog niet heeft kunt u het gratis downloaden via www.rarlabs.com
- Installeer WinRar.
- Na installatie gaat u met de Windows Verkenner naar uw shopmap (vaak bevindt deze zich in Mijn Documenten/ShopFactory V8/9/10 Websites)
- Klik met de rechtermuisknop op de naam van de map (let er s.v.p. opdat u de goede map kiest en dat de naam dus overeenkomt met de map vanuw shop)
- Selecteer "Aan archief toevoegen" of "Add to Archive"
- Verander de naam van het bestand door aan het einde de datum en tijd
toe te voegen. (Bijvoorbeeld : shopnaam_2015-02-11_1421.rar)
- Bij Compression methode kiest u Best uit het pull-down menu
- Klik op Ok

Winrar maakt nu een backup met daarin de inhoud van uw shopmap en submappen.

Het bestand dat nu wordt gemaakt kunt u bijvoorbeeld op een memorystick kopiëren of op een CD branden. Wij adviseren u om de backup op een memory stick, CD of een andere PC te bewaren omdat als er onverhoopt iets met uw PC gebeurt waardoor u uw bestanden niet meer kunt openen.

Opmerking: Uw online shop is NIET een backup van uw shopbestanden, online vindt uslechts de website die door ShopFactory wordt gegenereerd en deze bevat niet de databases van uw shop.

Article Details
Article ID: 752
Created On: 27 Apr 2007 12:00 AM