Support Center » Knowledgebase » 14. Diversen » 14-0015-NL-Verzend, ontvang en deel eenvoudig grote bestanden en mappen met Dropbox
 14-0015-NL-Verzend, ontvang en deel eenvoudig grote bestanden en mappen met Dropbox
Article

Dropbox is een gratis dienst waarmee je foto's, documenten, bestanden en video's over ter wereld kunt openen. Elk bestand dat je opslaat in je Dropbox map, dan wordt dit bestand automatisch opgeslagen op al je computers, telefoons en zelfs op de Dropbox website. Dit betekent dat je kunt starten met een document op de computer in je kantoor en dat je het af kunt maken op je computer thuis.

Deze dienst werkt zowel via het web als via je eigen computer(s). Met de computer versie kun je het Dropbox account gebruiken als een normale map op je computer.Deze methode is sneller en handiger dan de web interface en wordt aanbevolen om te gebruiken – lees hiervoor de tutorial hieronder.

Checkpoint: heb je ShopFactory al gedownload en geïnstalleerd? U kunt de nieuwste release van ShopFactory downloaden van https://www.shopfactory.nl/contents/nl/d105.html

- Registreer uw ShopFactory-software met uw bestaande ShopFactory-account: gebruikersnaam en wachtwoord

I - Dropbox installeren

https://www.dropbox.com/

Klik vanaf daar op de downloadlink en installeer de app. Wanneer het installatieproces is voltooid, moet u activeren en registreren. U moet zich aanmelden voor een account als u er nog geen heeft. Selecteer 'Ik heb geen Dropbox-account' om aan de slag te gaan.

Maar als je al een account hebt en je installeert Dropbox op het andere apparaat, kies dan "Ik heb al een Dropbox-account". Je kunt rechtstreeks inloggen op je Dropbox-account.

Zodra Dropbox op je computer is geïnstalleerd, zie je een Dropbox-map op je harde schijf.

Je zou ook een Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk moeten zien:

II - Uw bestanden kopiëren en delen met Dropbox

Het kopiëren van bestanden naar uw Dropbox-map is eenvoudig

Kopieer het bestand gewoon met Windows Verkenner en plak het vervolgens in je Dropbox-map.

Enkele pictogrammen die aangeven hoe het met je Dropbox gaat:

Groene cirkel en vinkje: alle bestanden in je Dropbox zijn up-to-date.

Blauwe cirkel en pijlen: bestanden in je Dropbox worden momenteel bijgewerkt.

Zodra de map volledig is gesynchroniseerd, kunt u met de rechtermuisknop op de map klikken en "Dropbox -> Deze map delen ..." selecteren, zoals hieronder wordt weergegeven.

Je kunt Dropbox op je andere pc's en mobiele apparaten installeren. Herhaal gewoon de bovenstaande stappen, maar selecteer deze keer "Ik heb al een Dropbox-account". Registreer de Dropbox-app met je bestaande Dropbox-account - het moet hetzelfde account zijn dat je al gebruikt - zowel jij als de andere partij hebben de Dropbox-toegangsgegevens.

III - Je ShopFactory-project bijwerken in Dropbox

BELANGRIJK: Zorg er bij het bijwerken / bewerken van uw ShopFactory-project via DropBox voor dat slechts ÉÉN partij het winkelproject tegelijk bewerkt / bijwerkt om ‘databaseconflict’ te voorkomen. Zorg er ook voor dat de "synchronisatie" knop is voltooid voordat u begint met het bewerken van uw winkelproject.

-Synchroniseer uw bestanden in Dropbox voordat u met ShopFactory gaat werken. Het Dropbox-pictogram in het systeemvak (rechtsonder in je taakbalk) geeft aan of je LOKALE DropBox-map momenteel wordt gesynchroniseerd of geïndexeerd - als er staat dat deze nog aan het synchroniseren is, open ShopFactory dan nog NIET. Je moet wachten tot DropBox alle bestanden volledig van online naar je lokale DropBox-map heeft gesynchroniseerd. Zodra het DropBox-pictogram zegt dat het "Up-to-date" is - dan is het tijd om ShopFactory te openen en verder te gaan.

In het onderstaande voorbeeldscherm betekent dit dat je lokale DropBox nog steeds de projectbestanden synchroniseert, dus je moet wachten tot de synchronisatietaak is voltooid - het zou "Up-to-date" moeten tonen zodra je lokale DropBox-map is bijgewerkt.

DENK ERAAN: Vergeet aan het einde van uw werktijd NIET ShopFactory op te slaan en af ??te sluiten. Het winkelproject moet worden gesloten om ervoor te zorgen dat de andere partij toegang heeft zonder enig probleem met gelijktijdigheid (databaseconflict). Sla ShopFactory op en sluit het af..

Een winkelproject upgraden naar een nieuwe ShopFactory-versie

Als je het project in DropBox upgradet naar een nieuwere versie, d.w.z. je hebt eerder aan de winkel gewerkt met ShopFactory V12, maar je hebt onlangs ShopFactory V14 geïnstalleerd en geüpgraded

- Wat er gaat gebeuren wanneer u het project voor het eerst opent in de nieuwere versie 14, is dat ShopFactory een kopie van de V12-winkel maakt en dat de geüpgradede / geconverteerde winkel wordt opgeslagen in de standaardmap "Documenten \ ShopFactory V14-websites" map.

In dit geval moet u op "Bestand -> Opslaan als ..." klikken en vervolgens het winkelproject hernoemen naar een meer betekenisvolle, zoals "MyShopV14_2020-09-21" en het vervolgens opslaan in uw DropBox-map om het opnieuw met uw team te delen. Anders blijft de geconverteerde winkel in de map "Documents \ ShopFactory V14 Websites" van uw pc en hebben andere teamleden geen toegang tot het laatste geconverteerde winkelproject.

Article Details
Article ID: 911
Created On: 08 Feb 2012 12:00 AM