Support Center » Knowledgebase » 14. Diversen » Hoe kan ik mijn domeinnaam koppelen aan de hosting van ShopFactory?
 Hoe kan ik mijn domeinnaam koppelen aan de hosting van ShopFactory?
Article

Voordat je begint met het koppelen van je domeinnaam aan de hosting van ShopFactory MOET je eerst even contact opnemen met onze ShopFactory Supportafdeling (http://support.shopfactory.com) en stuur hen de onderstaande gegevens die zij nodig hebben om de koppeling aan onze kant te activeren.

• Stuur de support een bericht met daarin de naam van je primaire domein zodat ze deze kunnen toevoegen aan je ShopFactory hosting account. Zodra de support de domeinnaam heeft toegevoegd sturen ze je een email waarna je verder kunt gaan met het instellen van de DNS voor je domein.

Als je reeds een bestaande domeinnaam hebt geregistreerd en je wilt dat de shopbestanden die zijn gepubliceerd op http://<naam>.shopfactory.com worden gekoppeld aan je eigen domeinnaam, bijvoorbeeld http://www.eigendomeinnaam.nl dan moet je de volgende name servers instellen in de beheeromgeving van je eigen domeinnaam:

Login op het beheergedeelte van je domeinnaam en voer daar de volgende DNS adressen in -

Primary: ns1.shopfactory.com
Secondary: ns2.shopfactory.com

Als je niet weet hoe je dit moet doen dan kan je hosting provider je hierbij helpen.

Wat er gaat gebeuren is het volgende: Je publiceert je shop met ShopFactory op http://<naam>.shopfactory.com en iedereen die vervolgens naar http://www.eigendomeinnaam.nl gaat zal dan de pagina's te zien krijgen die staan op http://<naam>.shopfactory.com.

Op deze manier kun je je eigen webwinkel promoten onder de naam http://www.eigendomeinnaam.nl.

Zodra je de name servers hebt aangepast zal je website zichtbaar worden onder je eigen domeinnaam. Hou er rekening mee dat het 24-48 uur kan duren voordat je de website kunt zien.

Als je nog problemen hebt of als je tevens een MX of een A record wilt aanmaken neem dan even contact op met ons supportteam via http://support.shopfactory.com/

Article Details
Article ID: 807
Created On: 14 Dec 2010 12:00 AM