Support Center » Knowledgebase » 14. Diversen » 14-0053-NL-Hoe kan ik mijn Google Analytics tracking code aan mijn hele website toevoegen?
 14-0053-NL-Hoe kan ik mijn Google Analytics tracking code aan mijn hele website toevoegen?
Article

Ik heb mijn Google Analytics code ontvangen en wil deze aan mijn site toevoegen. Hoe doe ik dat?

GEBRUIKERS VAN VERSIE 8 KUNNEN DIT VEEL EENVOUDIGER DOEN, KLIK HIER

1. Wij adviseren u om een backup te maken van uw website project map te maken voordat u begint.

Backup: Hoe maak ik een back up?

http://faq.shopfactory.com/article-216.html

2. Als u reeds een bestaande shop heeft, open deze dan, maak anders een nieuwe shop aan. Ga naar het menu Ontwerper en kies hier voor Opslaan als nieuwe sjabloon en geef uw websitethema een eigen en voor u eenvoudig herkenbare naam.

3. Nu gaat u met de Windows verkenner naar de map op uw PC waar de nieuwe ShopFactory V7 template is opgeslagen, de standaard locatie is de volgende map:

C:Program FilesShopFactory V7ShopFactoryTemplatesWebsite

4. Hier vindt u een lange lijst met website template mappen. Open de template map met de naam die u bij punt 2 heeft aangemaakt. (We raden u aan om voordat u verder gaat eerst even een backup van deze map te maken)

5. Open de map ' parseLang'

6. Open het bestand ' website.html' met Kladblok. (Dit doet u door met de rechtermuisknop op de bestandsnaam te klikken en te kiezen voor 'Openen met'-> Kladblok. Nu ziet u de HTML code van dit bestand.

7. Helemaal onderaan de pagina vindt u de twee volgende HTML tags:

Tussen deze twee tags plaatst u de Google Analytics tracking code.

8. Sla het bestand op en sluit het Kladblok.

9. In ShopFactory, gaat u naar de ' Normal' weergave.

10. Selecteer in het hoofdmenu Ontwerper -> Websitethema selecteren.

11. U ziet nu een groot aantal website thema's. Kies nu het thema dat u heeft aangepast.

12. Klik ' OK' om het thema te selecteren.

13. Klik ' JA' ls de volgende melding verschijnt: 'Alle stijlwijzigingen worden verwijderd. Deze bewerking kan niet ongedaan worden gemaakt. Weet u zeker dat u dit wilt doen?'

14. Klik ' NEE' als deze melding verschijnt: 'Dit Websitethema gebruikt andere pagina- en productstijlen. Wilt u deze andere stijlen gebruiken?'

15. Ga naar 'Voorvertoning'

16. Sla uw website op, controleer of alles goed werkt en upload uw shop naar uw webserver. Na maximaal 1 dag zult u de resultaten terug kunnen zien in uw Google Analytics account. Alle pagina's van uw site worden nu geanalyseerd!

Article Details
Article ID: 785
Created On: 28 Sep 2008 12:00 AM