Support Center » Knowledgebase » 14. Diversen » 14-0022-NL-Hoe verplaats ik mijn shopbestanden naar een andere computer?
 14-0022-NL-Hoe verplaats ik mijn shopbestanden naar een andere computer?
Article
Het verplaatsen van uw shopbestanden naar een andere computer is niet moeilijk. Er zijn echter een aantal zaken waar u rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat de shop nog functioneert na het overzetten.

Wij raden u ten zeerste af om de shopmap met uw bestanden te kopiëren van ene naar de andere computer, dit kan tot grote problemen leiden.

U dient onderstaande instructie te volgen om dit op de juiste manier te doen.

Eerst dient u uw shopmap te comprimeren met WinRAR. (klik op de link voor meer informatie over dit gratis programma)

1. Ga naar de map waar uw shop is opgeslagen. Standaard is dit in: \Mijn documenten\ShopFactory 11 Websites (of ga naar de map waar u zelf uw shop heeft opgeslagen)

2. Zoek naar de map die de naam van uw shop heeft.

Bijvoorbeeld: \Mijn documenten\ShopFactory 11 Websites\MijnWebsite001

3. Comprimeer de gehele map inclusief submappen om er voor te zorgen dat deze alle afbeeldingen en andere bestanden bevat die in uw website worden gebruikt..

4. Nu kunt u het .zip of het .rar bestand dat u bij stap 3 heeft gemaakt verplaatsen naar de andere computer. Dit kunt u op verschillende manieren doen: Via een netwerkverbinding, USB stick, CD, portable disk etc. Na het verplaatsen kunt u het .zip of het .rar bestand uitpakken op de andere PC en hier verder werken aan uw shop.
Let op: Als u deze instructie niet goed opvolgt dan zal dit tot problemen leiden in uw shopbestand. Er kunnen als u dit op een andere wijze doet namelijk problemen optreden in de rechten van uw bestanden waardoor de shop corrupt wordt en niet meer zal functioneren.

Article Details
Article ID: 758