Login   |   14 May 2024
Support Center » Knowledgebase » 14. Diversen » 14-0003-NL-Backup: Een back-up maken van een winkelproject en het winkelbestand naar een andere computer kopiëren
 14-0003-NL-Backup: Een back-up maken van een winkelproject en het winkelbestand naar een andere computer kopiëren
Article

Een van de kenmerken van ShopFactory is dat uw winkelproject op uw computer wordt opgeslagen.
Het maken van een back-up van uw belangrijke zakelijke bestanden en gegevens is om verschillende belangrijke redenen essentieel. Vrijwel alle computer- en technologie-experts zullen u vertellen dat elke back-up beter is dan helemaal geen back-up.
Een gegevensback-up is het resultaat van het kopiëren of archiveren van bestanden en mappen om ze te kunnen herstellen in geval van gegevensverlies veroorzaakt door veel dingen, variërend van computervirussen tot hardwarestoringen tot
bestandscorruptie tot brand, natuurrampen, diefstal, enz. .

A. Om een back-up van uw project te maken, moet u de bestandsverkenner of de map Mijn documenten openen en vervolgens navigeren naar:

(afhankelijk van de ShopFactory-versie die u gebruikt, kan dit V8, V9, V10, V11, V12, V14 zijn - in het onderstaande voorbeeld verwijst dit naar de nieuwste v14)

Mijn documenten Documents\ShopFactory V14 Websites

(of een specifieke map als u ervoor heeft gekozen om uw winkelprojecten in een andere map op te slaan)

- Sluit uw ShopFactory-programma als het momenteel actief is

- Open vervolgens File Explorer -> zoek de map waarin uw winkelprojectbestanden zijn opgeslagen.

Bijv.

My Documents\ShopFactory V14 Websites\My-OnlineShop

- Selecteer de nieuwste winkelprojectmap en klik er met de rechtermuisknop op -> Kopieren naar -> gecomprimeerde (gezipte) map

Comprimeer / ZIP de winkelmap voordat u de back-up maakt, omdat deze alle bestanden comprimeert en de grootte verkleint.

- Zodra de volledige map is gecomprimeerd, ziet u een zip-bestand in dezelfde map.

- Kopieer dat zip-bestand naar uw externe harde schijf of uw draagbare schijf

Het wordt sterk aanbevolen om een back-up van uw winkel te maken en een kopie op een ander opslagapparaat of een andere computer te bewaren, voor het geval het ongelukkige gebeurt (zoals geïllustreerd met de talrijke bedreigingen die hierboven zijn beschreven) en uw computer crasht en de gegevens onherstelbaar worden.

Opmerking: uw online winkel is GEEN back-up van uw winkel, deze bevat alleen "Runtime" -bestanden

• Bewaar ten minste drie (3) kopieën van uw gegevens (zodat geen enkele ongewenste gebeurtenis alle kopieën zal vernietigen)
  • Sla de gegevens op in ten minste twee (2) verschillende opslagapparaten / -formaten (d.w.z. draagbare schijf, cloud, enz.)
  • Bewaar één (1) exemplaar op een externe locatie ter bescherming tegen brand, overstroming, diefstal en andere natuurrampen.

B. U kunt uw winkel ook als een nieuw project opslaan en het bestand naar een andere computer overbrengen:

- Open uw winkel in ShopFactory

- Klik op het menu Bestand -> Opslaan als ... -> voer winkelnaam_ <jjjj-mm-dd> in, d.w.z. mijnwinkel_2020-09-17

- Klik op de knop Opslaan.

- Sluit ShopFactory.

- Klik op Start -> Mijn documenten -> ShopFactory V14-websites

- Zoek het nieuw opgeslagen winkelproject en klik er met de rechtermuisknop op -> Kopieren naar -> gecomprimeerde (gezipte) map

- Zodra de volledige map is gecomprimeerd, ziet u een zip-bestand in dezelfde map.

- Kopieer dat zip-bestand naar uw externe harde schijf of uw draagbare schijf - het bestand is nu klaar om naar een andere computer te worden overgebracht

Winkelbestand naar uw andere computer kopiëren:

Aanname: u heeft de laatste build van ShopFactory al op een andere machine geïnstalleerd, d.w.z. thuiscomputer

Als ShopFactory nog niet op deze nieuwe machine is geïnstalleerd, download en installeer dan ShopFactory opnieuw vanaf onze website: https://www.shopfactory.nl/contents/nl/d18.html

- Sluit de externe schijf of USB-stick aan

- Kopieer het zip-bestand naar dezelfde map

- Open Windows Verkenner en zoek de map waarin u het winkelproject wilt opslaan, standaard moet het worden opgeslagen in:

Mijn documenten \ ShopFactory V14-websites

- Klik met de rechtermuisknop in het inhoudsvenster en selecteer PLAKKEN

- Het zip-bestand wordt gekopieerd. -> klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer "HIER Uitpakken..."

- Het winkelproject wordt uitgepakt. Dubbelklik op de winkelmap om deze te openen

- Dubbelklik op het .sfc-bestand om het winkelproject in ShopFactory te openen (of u kunt ShopFactory-software starten en bladeren ... en navigeren naar het pad waar uw winkel is opgeslagen en vervolgens het winkelproject selecteren dat u wilt openen.

Article Details
Article ID: 4249
Created On: 30 Jun 2013 11:02 PM