Login   |   26 Apr 2024
Support Center » Knowledgebase » 1. Meest gestelde vragen » 1-0024-NL-Het configureren van je Firewall
 1-0024-NL-Het configureren van je Firewall
Article

Een persoonlijke firewall (bijvoorbeeld, Norton firewall, Mc Afee en ZoneAlarm) is een poortwachter op het internet. Ten behoeve van de veiligheid, verschaffen deze, afhankelijke van de jou ingegeven instellingen, jou wel of geen toegang tot Internet. De meeste persoonlijke firewalls blokkeren toegang tot elk programma en iedere nieuwe versie van een programma. Tenzij je specifiek hebt aangegeven dat het is toegestaan ??dat het programma recht heeft op toegang. Zowel een browser als een ander programma kan de firewall beïnvloeden. Als dat kon, zou dat de functie van de firewall te niet doen.

Een firewall zal meestal vragen of je een programma toestaat om verbinding met het internet mogelijk te maken. Om ShopFactory te laten functioneren, moet u toegang verlenen. Als je toegang weigert, moet je naderhand de configuratie van de firewall aanpassen om toegang te verlenen.

Deze FAQ bevat informatie over hoe u verschillende firewalls configureert om ShopFactory toegang tot het internet mogelijk te maken.

Firewall valkuilen

• Wanneer uw ShopFactory programma opnieuw wordt geïnstalleerd of bijgewerkt, moet u de firewall configureren om de nieuwe versie te herkennen.
  • Bij sommige firewalls, als je deze probeert te sluiten of te verwijderen,sluit het scherm, maar blijft de motor de toegang tot het internet blokkeren. In taakbeheer (ctrl alt del) in Windows worden alle lopende processen weergegeven die je zal helpen bij het vinden van alle firewalls processen die worden uitgevoerd.
  • Sommige firewalls vereisen dat je jouw werkstation opnieuw opstart om wijzigingen door te kunnen voeren.
  • Sommige firewalls hebben bugs in hun toegang lijst. Probeer het verwijderen van alle programma's, of elke vermelding van ShopFactory uit de toegangslijst.
  • Door tussenkomst van Firewalls naar het internettoegang kan geblokkeerd worden door bepaalde operating-systeem taken zoals Windows "svchost.exe".

"Ik had een firewall maar had deze verwijderd". Hieronder de correcte wijze van het verwijderen van oa. ZoneAlarm, Norton

Windows Firewall

De Windows Firewall in Windows XP filtert alleen inkomend verkeer. In Windows Vista kan de Windows Firewall zowel inkomend als uitgaand verkeer te filteren, maar wordt uitgaande filtering standaard uitgeschakeld.

1. Sluit ShopFactory
  2. Start -> Instellingen -> Configuratiescherm -> Windows Firewall
  3. Tabblad Algemeen - Zorg ervoor dat de firewall is ingeschakeld en "Geen uitzonderingen toestaan ??'niet is aangevinkt.
  4. Tabblad Uitzonderingen - Zoek ShopFactory en verwijder deze.
  5. Vink het vakje aan naast "Melding wanneer Windows Firewall een programma blokkeert".
  6. Klik op 'OK' om het venster Windows Firewall te sluiten.
  7. Starten ShopFactory.
  8. Windows Firewall vraagt of u wilt blijven blokkeren of deblokkeren. Selecteer "Deblokkeren".

Voor meer informatie, opent u het menu Start van Windows, gaat je naar Help en support / ondersteuning en zoek op "Firewall", of bekijk deze artikelen:

ZoneAlarm

Sommige Internet service providers (ISP's) sturen "heartbeat" berichten om te zien of je nog steeds jouw internet verbinding gebruikt. Standaard, blokkeert ZoneAlarm deze berichten en kan je verbinding worden verbroken. Voor meer informatie, druk op de "Help" knop en zoek heartbeat/hartslag in de index. Sommige ISP's bieden een speciaal geconfigureerde versie van ZoneAlarm die u kunt gebruiken, of anders kun je ZoneAlarm configureren om deze inkomende berichten toestaan.

ZoneAlarm gedraagt ??zich op andere manieren die je als gebruiker niet verwacht:

1. Het sluiten van het venster ZoneAlarm door te klikken op de 'X' in de rechterbovenhoek stopt de firewall niet, maar alleen minimaliseert het venster naar het systeemvak. Om het (netjes) te sluiten, voor het uittesten, klik je met de rechtermuisknop op het pictogram in de taakbalk en kies "Shutdown ZoneAlarm".
  2. Verwijderen van ZoneAlarm uit Instellingen | Configuratiescherm | "Add or Remove Programs" (toevoegen of verwijderen van programma’s) verwijder niet daadwerkelijk de firewall. De ZoneAlarm user interface (control center) kan worden verwijderd, terwijl de eigenlijke firewall doorloopt. Om ZoneAlarm volledig te verwijderen, gebruik je de uninstaller in de map ZoneAlarm programma.

Configureren van ZoneAlarm naar ShopFactory toegang tot het internet toestaan:

1. Open het ZoneAlarm Control Center
  2. Selecteer "Program Control" aan de linkerzijde
  3. Selecteer "Programma's" aan de bovenzijde
  4. Selecteer de toepassing (bv. ShopFactory / SFEditorU.exe) in die lijst en zorg ervoor dat er een groen vinkje in het "Access Internet" kolom staat. Zorg ervoor dat de applicatie versie die in de onderkant van het venster overeenkomt met de versie die u gebruikt.

Als de voorgaande instructies niet werken, klik met de rechtermuisknop op de vermelding van de toepassing (bijvoorbeeld, "ShopFactory") en kies "verwijderen". Doe dit voor alle inzendingen voor die toepassing. De volgende keer dat u de toepassing start, moet ZoneAlarm u vragen of u toegang wilt geven.

Voor meer hulp bij ZoneAlarm instellingen, zie de Zone Labs ondersteuningsartikel, Aan de slag met ZoneAlarm.

CA Personal Firewall

De CA (Computer Associates) Personal Firewall voorheen bekend als "eTrust Personal Firewall". Hier vind je een aantal ondersteunende documenten. De volgende instructies zijn herleid uit het artikel Having trouble accessing applications after installing CA ISS or CA Personal Firewall 2007 (als u meer hulp nodig hebt, het artikel is inclusief schermafbeeldingen).

1. Open CA Personal Firewall
  2. Op het linker paneel, klik op Firewall.
  3. Aan de rechterkant, selecteert u het tabblad Application Control.
  4. Als je programma al om toegang tot internet heeft verzocht kan je het reeds vinden in deze lijst. Om er zeker van de benodigde toegang te zijn klik je op de naam van het programma en klik op de knop Verwijderen.
  5. Een Bevestigings popup zal vragen of u de toepassing wilt verwijderen, klikt u op Ja.
    Sluit CA Personal Firewall
  6. Open het programma dat je toegang wilt verlenen. Enkele seconden nadat je het programma opent krijg je een CA Personal Firewall Security Alert bericht te zien. In dit bericht heb je de optie Toestaan ??of Weigeren van het programma en de mogelijkheid deze instellingen te onthouden. Wij raden je aan het vakje om de selectie te onthouden te selecteren voor uw standaard web browser en e-mailprogramma en klik vervolgens op de knop Toestaan.

Comodo Firewall Pro

Dit is de freeware versie van de Comodo firewall. Een eerdere versie werd genoemd Comodo Personal Firewall.

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram in het systeemvak en selecteer open
  2. Klik op de beveiliging en vervolgens toepassing scherm. Hier verschijnt een lijst met toepassingen en regels.
  3. Als er een bestaande regel voor SFEditorU.exe selecteert je deze.
    a. Druk bewerken (of klik met de rechtermuisknop op de regel en kies Bewerken in het contextmenu).
    b. Druk op de aanvraag knop Bladeren en blader naar uw SFEditorU.exe bestand.
    c. Selecteer "specificeer parent". Klik op de “parent bladerknop” bovenliggende knop en bladeren naar Explorer.exe (Windows Verkenner) in jouw Windows-directory.
    d. Het hoofd tabblad zou "TCP of UDP", en IN / OUT moeten toestaan. Als dit niet gebeurt, wijzig de instellingen.
    e. Druk op OK.
  4. Anders drukt u op Toevoegen.
    a. Druk op de aanvraag knop Bladeren en blader naar jouw SFEditorU.exe bestand.
    b. Selecteer "Specifeer parent". Klik op de bovenliggende knop Bladeren en blader naar Explorer.exe (Windows Verkenner) in jouw Windows-directory.
    c. De algemene tabblad staat standaard, "TCP of UDP" en IN toe. Verander de richting van IN naar IN/OUT.
    d. Druk op OK.

De lijst met regels zou nu een regel met SFEditorU.exe hebben, [any], [elk], TCP / UDP In / Out en een groen vinkje naast toestaan.

Comodo heeft meerdere regels voor ShopFactory.  Het creëert nieuwe die tevens  de applicatie / toepassing specificeert voor ShopFactory.
Als je deze fijnmazige  controle niet nodig hebt, selecteer sla de parent check over om er 1 regel van te maken(en om te voorkomen wie het uitvoeren) Indien zij reeds over meerdere regels beschikken "skip ouder check" in een van deze regels dit zouautomatisch de andere ShopFactory regels moeten wissen.

eTrust EZ Firewall

1. Dubbelklik op de EZ Firewall-pictogram in de navigatiestructuur
  2. Zorg ervoor dat het pictogram 'Lock/sluit' bovenaan, in de ontgrendelde positie staat
  3. Aan de linkerkant van het venster, klik op 'Program Control'
  4. Klik bovenaan op de tab 'Programma's'.
  5. Kijk voor jouw internet-programma (bijvoorbeeld "ShopFactory") en zorg ervoor dat de 'Toegang' en 'Server' een groen vinkje hebben en toegang toestaan.
  6. Kijk voor Generic host proces voor win32, (allen voor Win XP en Win 2000). Nogmaals, en zorg ervoor dat de 'Toegang' en 'Server' een groen vinkje hebben en toegang toestaan.
  7. Kijk voor Application Layer Gateway, zorg ervoor 'Access' en 'Server' zijn aangevinkt.
  8. Probeer opnieuw de toegang tot het Internet.
  9. Als je nog steeds geen verbinding kunt maken verwijder alle exemplaren van uw internet-programma’s (bijvoorbeeld "ShopFactory") en Generic host proces voor het win 32 uit de programmalijst. Je kan ze verwijderen door met de rechtermuisknop op de naam te klikken en verwijderen in het pop-up venster te selecteren.
  10. Zodra dit gedaan is, probeer dan de toegang tot Internet opnieuw.  Je zou een firewall alert moeten krijgen met de vraag voor toestemming tot toegang voor bovenstaande processen, hiermee moet het internet weerwerken.

Aanvullende informatie is opgenomen in Ca Support (ondersteuning) document, ik kan niet surfen op het internet na installatie van EZ Firewall, I cannot surf the Internet since installing EZ Firewall

McAfee Personal Firewall

1. Klik met rechtermuisknop op het pictogram van McAfee, klik op Personal Firewall, klik op Internet Applications.
  2. Klik in de lijst Machtigingen met de rechtermuisknop op het machtigingsniveau voor de betreffende toepassing en klik op Verwijderen Toepassingsregel.

De volgende keer dat de toepassing om internettoegang vraagt, kan je het machtigingsniveau instellen om deze opnieuw toe te voegen aan de lijst. Klik hier voor meer informatie.

Norton Internet Security

De Norton firewall moet worden geconfigureerd om bijgewerkte programma's op het internet te gebruiken. Als jouw ShopFactory applicatie geen toegang tot het internet heeft, kan het Symantec Knowledge Base artikel helpen. Is dit niet het geval, de Symantec support site biedt uitgebreide middelen, waaronder de AutoFix Tool voor thuisgebruikers en een FAQ pagina.

Outpost Firewall

Zorg ervoor dat de Wizard firewall policy is ingeschakeld.

PC-cillin Internet Security

Een veel voorkomende fout met het gebruik van de firewall-component van PC-cillin Internet Security is om geen Internet toegang toe te staan tot de essentiële proces, "svchost.exe" (Generic Host Process for Win32 Services). Als je per ongeluk de toegang hebt geweigerd, moet je de bijbehorende vermelding uit de lijst van de firewall uitzonderingen als volgt verwijderen:

1. Open de PC-cillin Internet Security hoofdconsole (dubbelklik op het pictogram PC-cillin op de Windows-taakbalk).
  2. Klik op "Netwerkbeveiliging" aan de linkerkant.
  3. Klik op "Personal Firewall" aan de rechterkant.
  4. Ga naar de "Profiel Naam" sectie en klik op het profiel wordt gebruikt. Dit is het profiel dat een pictogram ernaast heeft.
  5. Klik op "Edit". Bewerken Persoonlijke firewall verschijnt.
  6. Klik op het tabblad "Uitzonderingen".
  7. Zoek en klik op de vermelding voor "Generic Host Process for Win32 Services".
  8. Klik op 'Verwijderen'.
  9. Klik op "OK" en klik op "Apply".
  10. Controleer de internetverbinding.

Sygate Firewall

Sygate blokkeert standaard verkeer van het  type 3 en 4 ICMP, wat kan leiden tot time-outs en mislukte FTP uploads. Om ICMP te deblokkeren, zie dit bericht.

Article Details
Article ID: 1244
Created On: 01 Aug 2007 12:00 AM