Login   |   20 Apr 2024
Support Center » Knowledgebase » 5-0013-NL- Wat is het verschil tussen Social Media Links en Follow Us Links in ShopFactory, en hoe voeg ik ze toe?
 5-0013-NL- Wat is het verschil tussen Social Media Links en Follow Us Links in ShopFactory, en hoe voeg ik ze toe?
Article

Social Media Links zijn koppelingen naar verscheidene sociale netwerken die je bezoekers de mogelijkheid bieden om je webwinkel te delen via hun social media accounts (denk aan sharen op Facebook, of pinnen op Pinterest). De knop voor Social Media Links wordt ondersteund in ShopFactory. Deze kan bereikt worden via Eigenschappen -> Website HTML bewerken. De links zullen zichtbaar zijn als de website gepubliceerd wordt. Als de bezoeker dan op een van de links klikt, bijvoorbeeld de Facebook 'Vind ik leuk' link, dan wordt aan de klant gevraagd om in te loggen in hun Facebook account en zal het verschijnen onder de recente activiteit op hun tijdlijn: <Naam> vind <shopnaam> leuk, bijv. Henk Jansen vind MijnShop101 leuk

waar MijnShop101 een link is naar het daadwerkelijk internetadres.

Voor meer informatie over het toevoegen van Social Media Link knoppen in ShopFactory, kan je naar het FAQ artikel hieronder:

Hoe voeg ik social media links zoals Facebook en Twitter toe?

http://support.shopfactory.com/kayako/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=802&nav=0,86

Aan de andere kant, de Volg ons op Twitter of Like ons op Facebook nzijn links die je bezoekers brengen naar je Twitter profiel of je Facebook pagina. Als je klanten erop klikken, dan kunnen ze op Vind ik leuk klikken om je Facebook pagina te volgen, of op Volgen om je Tweets te zien.

Om de Volg of Like knoppen in je webwinkel te krijgen moet je de embed codes krijgen bij Facebook en Twitter. Deze kan je vervolgens in ShopFactory krijgen via de HTML Code Toevoegen functie. Je kan ze op de hele website invoegen via Eigenschappen -> Website HTML bewerken -> Klik op de + (toevoegen) knop -> Voer de HTML naam in (bijv. Volg op Twitter) -> Plak de embed code in het HTML scherm. Je kan ze op één pagina invoegen via de pagina-eigenschappen -> HTML Code Toevoegen.

Om een Facebook Vind ik Leuk/Deel knop te generen, ga je naar de volgende link:

- Ga naar https://developers.facebook.com/docs/plugins/like-button

- Login op je Facebook account en voeg onder "URL to Like" je eigen Facebook URL in (zie hieronder):

- Kopieer de gehele code:

- En plaats hem in het "HTML Code Toevoegen" venster binnen ShopFactory (staat hieronder uitgelegd)

Mijn eigen "Vind ik leuk/Deel" knop invoegen in ShopFactory

Als je je eigen Facebook pagina hebt en de Facebook Vind ik leuk knop in je ShopFactory shop wil hebben, dan moet je deze stappen ondernemen:

-  Open je webwinkel met ShopFactory

- Klik op Eigenschappen -> Website HTML bewerken

- Klik op de + (toevoegen) knop om een nieuwe code in te voegen.

- Voer een voor jezelf herkenbare HTML naam in en plak de code van de knop in het grote HTML veld.

- Stel '4' als locatie in (als je wil dat de Facebook knop onder het Index 2 navigatiemenu staat) - in het scherm is zichtbaar waar de knop zal staan.

- Klik op OK.

KOPIEER de code die Facebook of Twitter je geeft en PLAK hem in het HTML venster:

- Klik op OK

- Sla je webwinkel op en bekijk de Voorvertoning in een externe browser.

- Publiceer je winkel opnieuw om de veranderingen online te zien.

Andere manieren om Facebook en Twitter social media badges te krijgen:

http://www.practicalecommerce.com/articles/2421-How-to-Install-Buttons-from-Facebook-Twitter-and-LinkedIn

Hier zijn nog een paar links voor Twitter badges en knoppen.

http://twitbuttons.com/

http://www.twittericon.com/

http://www.twitip.com/181-twitter-buttons-badges-widget-and-counters-to-help-you-find-followers/

Article Details
Article ID: 1056
Created On: 20 Oct 2011 12:00 AM