5-0006-NL-SEO, Search Engine Optimization voor ShopFactory (Optimaliseer uw website voor zoekmachines zoals Google)

Article Details
URL: https://support.shopfactory.com/kayako/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=1044
Article ID: 1044
Created On: 07 May 2007 12:00 AM

Answer

ShopFactory is ontworpen om uw website een goede ranking te geven in de zoekmachines. Wat heeft u tenslotte aan een webshop als deze niet gevonden kan worden?

ShopFactory biedt kant-en-klare verhoging van uw zoekmachine scores. Zoekmachines zijn uitermate belangrijk geworden als het gaat om het maken van omzet. Met zoveel websites op het internet, is het niet eenvoudig een goede score te halen. ShopFactory is ontwikkeld met SEO - Search Engine Optimization ofwel Zoekmachine optimalisering - in gedachte, hiermee heeft u alle functies die u nodig heeft om de beste zoekmachine resultaten te krijgen.

Meer weten? Kijk eens bij de zoekmachine functies hieronder.

Statische Pagina's

Veel zoekmachines reageren er niet goed op, wanneer pagina's dynamisch per bezoeker vanuit een database worden gegenereerd. Statische pagina's hebben de voorkeur. In tegenstelling tot vele andere e-Commerce software systemen, is ShopFactory zich hiervan ten volle bewust.  Vandaar de logische keuze: ShopFactory maakt statische pagina's, waardoor uw website gemakkelijk wordt gelezen - én gevonden - door zoekmachines.

Automatische pagina titels

Voor zoekmachines zijn de HTML titel velden die elke pagina van een website heeft, van heel groot belang. Deze velden worden gemaakt in de HTML code van een pagina. Ze verschijnen in de lijst met zoekresultaten van een zoekmachine meestal als de titel van het zoekresultaat dat uw pagina oplevert.

ShopFactory zorgt dat de HTML titel velden automatisch worden voorzien van de titel van uw pagina, zodat u snel deze belangrijke informatie op de juiste plaats heeft staan. Aangezien deze velden gewoonlijk de inhoud van uw pagina zullen weergeven, onstaat er een ideale situatie: uw pagina wordt snel en effectief weergegeven in de zoekresultaten. Doordat de HTML titel wordt herhaald op de pagina - als zichtbare content van de pagina - komt uw pagina ook nog eens extra hoog op de lijst van zoekresultaten te staan.

Natuurlijk is het mogelijk om HTML titel velden handmatig aan te passen - u kunt de tekst snel vervangen met een handige Wizard.

Automatische Meta-Tags

Meta tags zijn onzichtbare tekstvelden die aan elke pagina zijn toegevoegd en waarmee zoekmachines snel een samenvatting kunnen vinden van wat er op een pagina te vinden is. ShopFactory maakt automatisch een beschrijvende Meta tag aan, gebaseerd op de Introductie die u voor een pagina maakt.. Ook deze Meta tags kunt u zelf nog aanpassen en er bijvoorbeeld Meta tag zoekwoorden aan toevoegen, waardoor u in sommige zoekmachines hoger in de zoekresultaten komt te staan.

De Meta tags zijn echter minder belangrijk geworden als het gaat om hoog scoren in zoekmachine resultaten. De Meta tag velden waren op zich een prima idee toen ze werden uitgevonden, maar in het verleden is er vaak misbruik van gemaakt. Juist omdat ze onzichtbaar zijn, gingen mensen er lukraak tekst inzetten om maar hoog terecht te komen in de zoekmachine resultaten. Die tekst had vaak helemaal niets te maken met de inhoud van hun website en dit gedrag maakte zoekresultaten daardoor onbetrouwbaar.

Dit is de reden dat veel zoekmachines, waaronder Google, Meta tags tegenwoordig negeren.

Website Maps

ShopFactory maakt automatisch een speciale website sitemap pagina voor zoekmachines, waardoor deze gemakkelijk uw gehele website kunnen indexeren. Voor Google, maakt ShopFactory Google site maps, die geheel zijn gebaseerd op de specificaties van Google.

De zoekmachine spiders vinden deze sitemaps bij het betreden van uw website, met alle pagina's op hetzelfde level in een overzicht - hierdoor wordt uw site altijd goed gespidered.

Hierdoor is het mogelijk dat zoekmachines zelfs pagina's vinden die u niet direct heeft gelinkt vanaf een van uw Indexen en ze daardoor net zo relevant worden binnen de zoekresultaten als alle andere pagina's.

Alt Tags

Alt Tags zijn de kleine tekstblokjes die tevoorschijn komen als u met uw muis over een afbeelding gaat. Deze Alt Tags kunnen u helpen bij het verbeteren van de zoekmachine resultaten als u er relevante zoekwoorden in herhaalt. In ShopFactory kunt u gemakkelijk Alt Tags aanmaken door eenvoudig te dubbelklikken op elke afbeelding.

Zoekmachine vriendelijke URL's

ShopFactory gebruikt een intern systeem om te zorgen dat elke pagina die u maakt een unieke file name of Internet adres heeft, die vervolgens kan worden gevonden door zoekmachines. Dit verzekert u ervan, dat dezelfde pagina altijd weer gevonden wordt, zelfs als u de paginatitel mocht veranderen..

Aangepaste URL (pagina) namen

Met ShopFactory Gold en Gold Developer kunt u de naam aanpassen van een pagina of URL zodat deze wordt voorzien van zoekwoord(en) voor deze pagina.

Link pagina's

Hoe meer websites er naar uw webwinkel linken, hoe hoger deze wordt gerankschikt in zoekmachine resultaten.

Als alle eigenschappen van twee webshops verder hetzelfde zijn, wordt de webwinkel die de meeste links heeft op andere websites hoger geplaatst in de zoekresultaten. ShopFactory maakt het heel gemakkelijk om link programma's op te zetten.

Er zit zelfs een functie bij waarmee u kunt tracken wie een klant naar u toe heeft gestuurd, waardoor het opzetten van een belangrijke impuls van uw omzet heel gemakkelijk wordt: Affiliate programma's.

Automatische Kopteksten
Zoekmachines zullen een tekst verschillende waarden toekennen, afhankelijk van hoe deze op uw pagina's te zien is. Hiervoor kijkt een zoekmachine bijvoorbeeld of een tekst in een Koptekst staat, of deze dik gedrukt is of juist normaal gedrukt. ShopFactory voegt automatisch kopteksten toe rond belangrijke tekstinformatie zoals bijvoorbeeld de titels van uw Producten of pagina titels, om hiermee te zorgen voor relevantie verhoging van deze beschrijvingen.

Links van santu

Hoe meer sites er een link plaatsen naar uw webpagina's, hoe beter. ShopFactory zorgt voor automatische indexering van uw website door de winkelportal santu - hierdoor krijgt uw website meer aandacht en bekendheid.

Nog een voordeel: Andere zoekmachines die santu indexeren, tellen de link naar u als het gaat om het verhogen van uw relevantie in de lijst van zoekresultaten.